Anties receptai: skanūs patiekalai su antis

1 mėnuo ago

antis receptai
Indeksas
  1. Įvadas
  2. Anties mėsos savybės
    1. Populiariausi anties receptai
  3. Kepta antis su apelsinų padažu
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  4. Anties krūtinėlė su vyšnių padažu
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  5. Troškinta antis su daržovėmis
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  6. Anties kulšelės su medaus glazūra
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  7. Anties filė su raudonuoju vynu
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  8. Baigiamieji žodžiai

Įvadas

Antis yra ne tik skanus, bet ir maistingas paukštis, kurio mėsa gali būti paruošta įvairiais būdais. Šiame straipsnyje aptarsime keletą skanių patiekalų su antis, kurie gali tapti puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Anties mėsos savybės

Anties mėsa pasižymi savo unikaliu skoniu ir sultingumu. Ji yra turtinga riebalų, todėl puikiai tinka kepti, troškinti ar net grilluoti. Be to, antis yra puikus baltymų šaltinis, todėl ji dažnai rekomenduojama sveikos mitybos specialistų.

Populiariausi anties receptai

Yra daugybė būdų, kaip paruošti antis. Čia pateikiame keletą populiarių receptų, kurie tikrai patiks kiekvienam mėsos mylėtojui.

  • Kepta antis su apelsinų padažu
  • Anties krūtinėlė su vyšnių padažu
  • Troškinta antis su daržovėmis
  • Anties kulšelės su medaus glazūra
  • Anties filė su raudonuoju vynu

Kepta antis su apelsinų padažu

Ingredientai:

  • 1 visa antis (apie 2 kg)
  • 2 apelsinai
  • 1 citrina
  • 4 šaukštai medaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas aliejaus

Paruošimas:

  1. Pradėkite nuo anties paruošimo. Gerai nuplaukite antis, išimkite vidurius ir nusausinkite.
  2. Sumaišykite druską ir pipirus, ir gerai įtrinkite į anties odą.
  3. Apelsinus ir citriną supjaustykite skiltelėmis ir įdėkite į anties vidų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Antį aptepkite aliejumi ir padėkite į kepimo indą.
  5. Kepkite 1,5-2 valandas, kol oda taps traški, o mėsa sultinga.
  6. Paskutinius 15 minučių galite apšlakstyti medumi, kad gautumėte gražų glazūrą.
  7. Patiekite su apelsinų padažu, pagamintu iš kepimo sulčių ir papildomo apelsinų sulčių.

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

Ingredientai:

  • 2 anties krūtinėlės
  • 200 g šaldytų vyšnių
  • 100 ml raudonojo vyno
  • 2 šaukštai cukraus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Anties krūtinėles gerai nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite krūtinėles 6-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol oda taps traški.
  3. Išimkite krūtinėles ir leiskite joms pailsėti.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė krūtinėlės, įdėkite vyšnias, cukrų ir raudonąjį vyną. Virkite, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekite krūtinėles su vyšnių padažu.

Troškinta antis su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 visa antis (apie 2 kg)
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 bulvės
  • 3 česnako skiltelės
  • 500 ml vištienos sultinio
  • Druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Antį gerai nuplaukite, išimkite vidurius ir nusausinkite.
  2. Supjaustykite daržoves: morkas ir bulves - kubeliais, svogūną - smulkiai.
  3. Įkaitinkite puodą ir apkepkite antis iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  4. Pridėkite svogūną, morkas ir česnaką, kepkite dar 5 minutes.
  5. Supilkite vištienos sultinį ir virkite ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas.
  6. Patiekite su daržovėmis ir sultiniu.

Anties kulšelės su medaus glazūra

Ingredientai:

  • 4 anties kulšelės
  • 3 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 1 česnako skiltelė
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Anties kulšelės gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Sumaišykite medų, sojų padažą, smulkintą česnaką, druską ir pipirus.
  3. Anties kulšelės įtrinkite šiuo marinatu ir palikite marinuotis 1 valandą.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kulšelės kepkite 40-50 minučių, kol taps traškios.
  5. Patiekite su šviežiais daržovėmis arba ryžiais.

Anties filė su raudonuoju vynu

Ingredientai:

  • 2 anties filė
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 1 šaukštas sviesto
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Anties filė gerai nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir kepkite filė 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
  3. Išimkite filė ir leiskite pailsėti.
  4. Toje pačioje keptuvėje supilkite raudonąjį vyną ir virkite, kol sumažės per pusę.
  5. Patiekite filė su raudonojo vyno padažu.

Baigiamieji žodžiai

Anties receptai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Jie puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms. Eksperimentuokite su skirtingais ingredientais ir atraskite savo mėgstamus anties patiekalus. Tikimės, kad šie receptai įkvėps jus kurti nuostabius patiekalus su antis!

Go up