Cili sriuba receptas: aštrus skonis namuose!

2 mėnesiai ago

cili sriuba receptas
Indeksas
  1. Įžanga
  2. Ingredientai
  3. Pasiruošimas
    1. 1. Ingredientų paruošimas
    2. 2. Mėsos kepimas
    3. 3. Paprikų ir pomidorų pridėjimas
    4. 4. Prieskonių įdėjimas
    5. 5. Sultinio ir pupelių pridėjimas
  4. Patiekimas
  5. Variacijos
  6. Priežiūra ir laikymas
  7. Baigiamoji mintis

Įžanga

Cili sriuba – tai ne tik aštrus skonis, bet ir šiltas patiekalas, kuris puikiai tinka vėsesnėms dienoms. Ši sriuba yra populiari ne tik Meksikoje, bet ir visame pasaulyje. Cili sriuba gali būti gaminama įvairiais būdais, priklausomai nuo ingredientų, kuriuos turite po ranka. Šiame recepte pasidalinsime su jumis, kaip pasigaminti šią skanią sriubą namuose, naudodami paprastus ingredientus ir aiškias instrukcijas.

Ingredientai

Norint pasigaminti cili sriubą, jums reikės šių ingredientų:

  • 500 g malto mėsos (galite naudoti jautieną, kiaulieną arba vištieną)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 raudona paprika
  • 1 žalia paprika
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • 1 konservuota pomidorų skardinė (apie 400 g)
  • 1 konservuota pupelių skardinė (juodųjų arba raudonųjų)
  • 1 puodelis vištienos sultinio arba vandens
  • 2-3 šaukštai chili miltelių (priklausomai nuo jūsų skonio)
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Pabarstymui: šviežias kalendras, grietinėlė, sūris

Pasiruošimas

Pasiruošimas cili sriubai yra labai paprastas ir greitas. Sekite šiuos žingsnius:

1. Ingredientų paruošimas

Pirmiausia, supjaustykite svogūną, česnaką ir paprikas. Svogūną pjaustykite smulkiai, o paprikas – kubeliais. Česnaką galite suspausti arba smulkiai pjaustyti. Ingredientų paruošimas užtrunka tik kelias minutes, tačiau tai yra svarbus etapas, kuris užtikrins, kad visi skoniai gerai susimaišys.

2. Mėsos kepimas

Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus. Tada pridėkite česnaką ir kepkite dar 1-2 minutes. Po to į keptuvę įdėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji visiškai iškeps. Mėsa turi būti gerai iškepusi ir nebeskaidri. Mėsos kepimas yra esminis žingsnis, nes jis suteikia sriubai skonio pagrindą.

3. Paprikų ir pomidorų pridėjimas

Kai mėsa yra iškepusi, į keptuvę įdėkite paprikas ir konservuotus pomidorus. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų tolygiai pasiskirstę. Paprikų ir pomidorų pridėjimas suteiks sriubai spalvos ir gaivumo.

4. Prieskonių įdėjimas

Pridėkite chili miltelius, kmynus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir leiskite prieskoniams pasiskirstyti. Prieskoniai yra svarbiausia dalis, suteikianti sriubai jos ypatingą aštrumą ir skonį.

5. Sultinio ir pupelių pridėjimas

Į keptuvę įpilkite vištienos sultinio arba vandens ir konservuotas pupeles. Viską gerai išmaišykite ir užvirinkite. Po to sumažinkite ugnį ir leiskite sriubai troškintis apie 20-30 minučių. Sultinio ir pupelių pridėjimas suteiks sriubai kreminės konsistencijos ir papildomo maistingumo.

Patiekimas

Pasibaigus troškinimo laikui, cili sriubą galima patiekti karštą, pabarstytą šviežiu kalendru, grietinėle ir tarkuotu sūriu. Tai ne tik pagardins patiekalą, bet ir suteiks papildomų skonių. Rekomenduojame cili sriubą patiekti su šviežia duona arba tortilijomis, kurios puikiai papildys aštrų skonį.

Variacijos

Cili sriuba turi daugybę variacijų, kurias galite išbandyti. Štai keletas idėjų, kaip galite pritaikyti receptą pagal savo skonį:

  • Vegetariška cili sriuba: Vietoje mėsos naudokite daugiau daržovių, pvz., morkų, cukinijų, kukurūzų ir kt. Taip pat galite pridėti tofu arba tempeh.
  • Jautienos cili sriuba: Naudokite jautienos faršą ir įdėkite daugiau raudonųjų pipirų bei aštrių pipirų, kad gautumėte dar aštresnį skonį.
  • Vištienos cili sriuba: Naudokite vištienos faršą arba supjaustytą vištieną, o vietoj pupelių galite pridėti ryžių, kad gautumėte sotią sriubą.

Priežiūra ir laikymas

Pasigaminę cili sriubą, galite ją laikyti šaldytuve iki 3-4 dienų. Jei norite, galite ją užšaldyti ir laikyti iki 3 mėnesių. Prieš patiekiant, tiesiog užtenka pašildyti sriubą ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.

Baigiamoji mintis

Cili sriuba – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta aštrius patiekalus ir nori greitai pasigaminti kažką skanaus. Šis receptas yra lengvas ir greitas, todėl net ir pradedantysis virėjas galės jį sėkmingai pagaminti. Pasidalinkite šiuo receptu su draugais ir šeima, ir mėgaukitės šiuo skaniu, šiltu patiekalu bet kuriuo metų laiku!

Go up