Kanelių receptas: skanūs ir kvapnūs!
2 savaitės ago

Kaneliai – tai ne tik skanūs, bet ir kvapnūs kepiniai, kurie sušildo širdį ir sukuria jaukią atmosferą. Šiame straipsnyje pasidalinsime keliais skirtingais kanelių receptais, kurie padės jums išsikepti šiuos nuostabius kepinius namuose. Pasiruoškite, nes jūsų virtuvė užsipildys nuostabiu kvapu!
Kanelių ingredientai
Prieš pradėdami, pasitikrinkite, ar turite visus reikiamus ingredientus:
- 500 g miltų
- 200 ml pieno
- 100 g cukraus
- 100 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 10 g sausų mielių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- Vanilės ekstraktas (pagal skonį)
Kanelių receptas: klasikinis variantas
1. Mielių paruošimas
Pirmiausia, turite paruošti mieles. Į dubenį supilkite šiltą pieną ir pridėkite cukrų bei mielių. Gerai išmaišykite ir palikite šiltai apie 10 minučių, kol mielės pradės putoti.
2. Tešlos paruošimas
Į didelį dubenį suberkite miltus, druską ir cinamoną. Padarykite viduryje duobutę ir į ją supilkite mielių mišinį, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Visus ingredientus gerai išminkykite, kol gausite elastingą tešlą.
3. Tešlos kildinimas
Tešlą uždenkite švaria šluoste ir palikite šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol ji padvigubės.
4. Įdaras
Kol tešla kyla, galite paruošti įdarą. Tam jums reikės:
- 100 g minkšto sviesto
- 50 g cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
Sumaišykite sviestą, cukrų ir cinamoną iki vientisos masės.
5. Kanelių formavimas
Pakilusiai tešlai, ją iškočiokite į stačiakampį, pabarstykite paruoštu įdaru ir susukite į ritinėlį. Supjaustykite ritinėlį į maždaug 2 cm storio gabaliukus.
6. Kanelių kepimas
Supjaustytus kanelius dėkite ant kepimo skardos ir palikite dar 30 minučių pakilti. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepti kanelius reikia apie 20-25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
Kanelių receptas: šokoladiniai kaneliai
Jei norite eksperimentuoti, galite išbandyti šokoladinius kanelius. Šis receptas yra panašus, tačiau su šiek tiek papildomų ingredientų.
Ingredientai
- 500 g miltų
- 200 ml pieno
- 100 g cukraus
- 100 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 10 g sausų mielių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 50 g kakavos miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- Šokolado gabaliukai (pagal skonį)
Šokoladinių kanelių paruošimas
Paruoškite tešlą kaip ir klasikinio recepto atveju, tačiau į miltus įmaišykite kakavos miltelius. Įdarą galite papildyti šokolado gabaliukais prieš susukant tešlą.
Kanelių patiekimas ir saugojimas
Baigę kepti kanelius, leiskite jiems atvėsti. Galite juos pabarstyti cukraus pudra arba užpilti šokoladiniu glajumi prieš patiekiant. Kanelius galima laikyti hermetiškame inde iki 3 dienų, tačiau jie geriausi švieži.
Alternatyvūs kanelių receptai
Be klasikinių ir šokoladinių kanelių, galite išbandyti ir kitus variantus, tokius kaip:
- Obuolių kaneliai: Įdarą pagardinkite tarkuotais obuoliais ir cinamonu.
- Špinatų kaneliai: Naudokite špinatus ir feta sūrį įdarui, kad gautumėte pikantišką variantą.
- Varškės kaneliai: Į tešlą pridėkite varškės ir cukraus, kad gautumėte kreminį įdarą.
Apibendrinimas
Kaneliai – tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jie yra lengvai paruošiami ir gali būti pritaikomi pagal jūsų skonį. Nesvarbu, ar pasirinksite klasikinį, šokoladinį, ar kitokį variantą, kaneliai visada bus populiarūs ir mėgstami. Išbandykite šiuos receptus ir pasidalinkite savo įspūdžiais su draugais ir šeima!