Napoleono torto receptas

1 mėnuo ago

napoleonas receptas
Indeksas
  1. Įvadas
  2. Ingredientai
  3. Tešlos paruošimas
    1. 1. Miltų ir sviesto maišymas
    2. 2. Vandens pridėjimas
    3. 3. Kiaušinio trynys
  4. Tešlos kepimas
    1. 1. Tešlos iškočiojimas
    2. 2. Kepimo procesas
  5. Kremo paruošimas
    1. 1. Pieno ir cukraus maišymas
    2. 2. Kiaušinių ir krakmolo paruošimas
    3. 3. Kremo virimas
    4. 4. Sviesto pridėjimas
  6. Torto surinkimas
    1. 1. Pirmo sluoksnio dėkimas
    2. 2. Sluoksnių dėjimas
    3. 3. Paskutinis sluoksnis
  7. Puošimas
  8. Serviravimas
  9. Patarimai ir gudrybės
  10. Napoleono torto variantai
    1. 1. Napoleono tortas su uogomis
    2. 2. Napoleono tortas su šokoladu
    3. 3. Vegetariškas Napoleono tortas
  11. Išvada

Įvadas

Napoleono tortas yra vienas iš populiariausių ir mylimiausių desertų Lietuvoje. Šis tortas, kurio pagrindą sudaro sluoksniuoti tešlos lapai ir kremas, yra puikus pasirinkimas tiek šventinėms progoms, tiek kasdieniam deserto mėgavimuisi. Jo skonis ir tekstūra yra unikalūs, todėl kiekvienas, kas jį ragauja, neabejotinai įsimena.

Ingredientai

Prieš pradedant gaminti Napoleono tortą, būtina pasiruošti visus reikalingus ingredientus. Žemiau pateikiamas sąrašas, kurį turėtumėte turėti savo virtuvėje:

  • Tešlai:
    • 500 g miltų
    • 250 g sviesto
    • 200 ml vandens
    • 1 vnt. kiaušinio trynys
    • žiupsnelis druskos
  • Kremui:
    • 1 l pieno
    • 200 g cukraus
    • 100 g krakmolo
    • 3 vnt. kiaušinių
    • vanilės ekstraktas (pagal skonį)
    • 250 g sviesto
  • Puošimui:
    • cukraus pudra
    • šokoladas (plokštelėms)

Tešlos paruošimas

Tešlos gaminimas yra labai svarbus etapas, nes nuo jo priklauso galutinio produkto tekstūra ir skonis. Štai kaip paruošti Napoleono torto tešlą:

1. Miltų ir sviesto maišymas

Pirmiausia, miltus sumaišykite su sviestu ir druska. Tai galite padaryti rankomis arba naudojant virtuvinį kombainą. Mišinys turėtų priminti smėlį.

2. Vandens pridėjimas

Palaipsniui į miltų ir sviesto mišinį supilkite šaltą vandenį. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Venkite permaišymo, kad tešla nebūtų kieta.

3. Kiaušinio trynys

Galiausiai, į tešlą įmaišykite kiaušinio trynį, kad ji taptų dar skanesnė. Tešlą padalinkite į 6-8 dalis ir suformuokite rutuliukus. Įvyniokite juos į plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai 30 minučių.

Tešlos kepimas

Po to, kai tešla šaldytuve atvėso, galite pradėti ją kepti. Štai kaip tai padaryti:

1. Tešlos iškočiojimas

Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite kiekvieną tešlos rutuliuką iki plono lapo (apie 2-3 mm storio).

2. Kepimo procesas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos dėkite tešlos lapus. Kepkite kiekvieną lapą apie 10-12 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Po to leiskite jiems atvėsti.

Kremo paruošimas

Po to, kai tešla atvės, laikas paruošti kremą. Napoleono torto kremas yra labai skanus ir kreminis, todėl jo paruošimas yra labai svarbus:

1. Pieno ir cukraus maišymas

Puode sumaišykite pieną ir cukrų, užvirinkite. Kai pienas užvirs, sumažinkite ugnį.

2. Kiaušinių ir krakmolo paruošimas

Kitame inde sumaišykite kiaušinius su krakmolu. Kai pienas pradeda virti, palaipsniui supilkite jį į kiaušinių masę, nuolat maišydami.

3. Kremo virimas

Grąžinkite masę atgal į puodą ir virkite, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Kai kremas pasieks norimą konsistenciją, nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

4. Sviesto pridėjimas

Atvėsusiam kremui įmaišykite sviestą ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad gautumėte homogenišką masę.

Torto surinkimas

Surinkti Napoleono tortą yra labai paprasta. Štai kaip tai padaryti:

1. Pirmo sluoksnio dėkimas

Ant pirmo tešlos lapo užtepkite apie 1/3 kremo. Lygiai išlyginkite, kad kremas pasiskirstytų tolygiai.

2. Sluoksnių dėjimas

Ant kremo uždėkite kitą tešlos lapą ir vėl užtepkite kremą. Kartokite šį procesą, kol sunaudosite visus tešlos lapus ir kremą.

3. Paskutinis sluoksnis

Paskutinis sluoksnis turėtų būti tešlos lapas. Šį sluoksnį galite papuošti šokoladu arba cukraus pudra.

Puošimas

Norėdami, kad jūsų Napoleono tortas atrodytų dar gražiau, galite jį papuošti:

  • Šokoladu: Ištirpinkite šokoladą ir užpilkite ant torto paviršiaus.
  • Cukraus pudra: Pabarstykite cukraus pudra viršutinį torto sluoksnį.
  • Šviežiais vaisiais: Papuoškite tortą šviežiais uogomis ar vaisiais, kad suteiktumėte jam gaivumo.

Serviravimas

Napoleono tortas yra paruoštas! Jį galite pjaustyti ir patiekti. Šis tortas puikiai tinka šventėms, gimtadieniams ar tiesiog kaip saldus užkandis po pietų. Prie torto puikiai tinka puodelis kavos ar arbatos.

Patarimai ir gudrybės

Norint, kad jūsų Napoleono tortas būtų tobulas, pateikiame keletą patarimų:

  • Naudokite šaltą sviestą, kad tešla būtų traški.
  • Tešlą galite gaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
  • Kremą galite pagardinti kakava arba citrusų žievelėmis, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  • Jei tortą ruošiate iš anksto, laikykite jį šaldytuve, kad nesusigertų drėgmės.

Napoleono torto variantai

Be tradicinio Napoleono torto, yra ir kitų variantų, kuriuos galite išbandyti:

1. Napoleono tortas su uogomis

Į kremą galite pridėti šviežių uogų, pavyzdžiui, braškių ar mėlynių. Tai suteiks tortui ne tik skonio, bet ir spalvų.

2. Napoleono tortas su šokoladu

Pridėjus kakavos miltelių į kremą, gausite šokoladinį Napoleono tortą, kuris patiks šokolado mėgėjams.

3. Vegetariškas Napoleono tortas

Vietoj sviesto galite naudoti augalinį margarino alternatyvą, kad tortas būtų veganas.

Išvada

Napoleono tortas yra nuostabus desertas, kurį galima gaminti namuose. Jis puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam mėgavimuisi. Laikydamiesi šio recepto, galėsite pasigaminti skanų ir traškų Napoleono tortą, kuris džiugins ne tik jūsų, bet ir jūsų artimųjų skonius. Svarbiausia, kad gaminant tortą būtų skiriama pakankamai dėmesio kiekvienam etapui – nuo tešlos iki kremo paruošimo. Sėkmės gaminant!

Go up