Cinamono ritinėlių receptas

4 savaitės ago

cinnamon rolls receptas
Indeksas
  1. Įžanga
  2. Ingredientai
  3. Pasiruošimas
    1. Tešlos paruošimas
    2. Įdaro paruošimas
  4. Ritinėlių formavimas
    1. Tešlos iškočiojimas
    2. Ritinėlių suformavimas
  5. Pakilimas ir kepimas
  6. Glazūra
    1. Glazūros paruošimas
  7. Variacijos
    1. Pridėkite papildomų ingredientų
    2. Be glitimo variantas
  8. Patarimai ir gudrybės
  9. Išvada

Įžanga

Cinamono ritinėliai, dar žinomi kaip cinnamon rolls, yra nepaprastai skanus ir aromatingas kepinys, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Šis receptas yra paprastas ir prieinamas kiekvienam, todėl net ir pradedantysis kulinaras gali pasigaminti šiuos gardžius ritinėlius. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų receptą, papildytą patarimais ir variacijomis, kad galėtumėte pritaikyti receptą pagal savo skonį.

Ingredientai

Prieš pradėdami, pasiruoškite šiuos ingredientus:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 75 g cukraus
  • 10 g druskos
  • 10 g sausų mielių
  • 250 ml pieno
  • 75 g sviesto
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 šaukštai cinamono miltelių
  • 100 g rudojo cukraus (įdarui)
  • Vanilės ekstraktas (pagal skonį)

Pasiruošimas

Tešlos paruošimas

Pirmiausia, tešla yra pagrindinis cinamono ritinėlių komponentas. Pradėkite nuo mielių aktyvavimo:

  1. Į šiltą pieną (apie 37°C) įdėkite 1 šaukštą cukraus ir sausų mielių. Leiskite pastovėti 10-15 minučių, kol mielės putos.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, likusį cukrų ir druską.
  3. Į miltus įpilkite ištirpintą sviestą, kiaušinį ir aktyvuotas mieles. Minkyti tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir lygi.
  4. Padėkite tešlą į šiltą vietą, uždengtą drėgnu rankšluosčiu, ir leiskite jai pakilti apie 1 valandą.

Įdaro paruošimas

Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą. Jums reikės:

  • 2 šaukštų cinamono miltelių
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 šaukšto sviesto (minkšto)

Sumaišykite cinamoną su ruduoju cukrumi. Minkštą sviestą ištepkite ant iškočiotos tešlos, o tada pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.

Ritinėlių formavimas

Tešlos iškočiojimas

Pasibaigus pakilimui, tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo iki maždaug 1 cm storio stačiakampio. Tešlos storis yra svarbus, nes per plona tešla gali sutrikdyti ritinėlių tekstūrą.

Ritinėlių suformavimas

Įdėkite cinamono įdarą ant tešlos ir tolygiai paskirstykite. Tada atsargiai susukite tešlą į ritinėlį, pradedant nuo ilgosios pusės:

  1. Paspauskite ritinėlį, kad jis gerai laikytųsi.
  2. Supjaustykite ritinėlį į 12-15 vienodų dalių.
  3. Padėkite ritinėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, palikdami tarp jų šiek tiek vietos, kad jie galėtų pakilti.

Pakilimas ir kepimas

Leiskite ritinėliams pakilti dar 30-45 minutes, kol jie padidės. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo laikas paprastai trunka apie 20-25 minutes, kol ritinėliai taps auksinės spalvos.

Glazūra

Glazūros paruošimas

Glazūra suteikia cinamono ritinėliams ypatingą skonį. Jums reikės:

  • 100 g cukraus pudros
  • 2-3 šaukštų pieno
  • 1 šaukšto vanilės ekstrakto

Sumaišykite cukraus pudrą su pienu ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Ištraukus ritinėlius iš orkaitės, palikite juos šiek tiek atvėsti, o tada užtepkite glazūrą ant šiltų ritinėlių.

Variacijos

Pridėkite papildomų ingredientų

Norėdami suteikti savo cinnamon rolls unikalumo, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:

  • Riešutai: Pridėkite smulkintų graikinių riešutų ar migdolų į cinamono įdarą.
  • Razinos: Įdėkite razinų ar džiovintų vaisių, kad suteiktumėte saldumo ir tekstūros.
  • Šokoladas: Pridėkite šokolado gabaliukų, kad gautumėte šokoladinius cinamono ritinėlius.

Be glitimo variantas

Jei esate glitimo netoleruojantis, galite pasigaminti cinamono ritinėlius su be glitimo miltais. Pasirinkite gerą be glitimo miltų mišinį, kuris tinka kepimui, ir laikykitės to paties proceso, kaip ir tradiciniame recepte.

Patarimai ir gudrybės

Norėdami užtikrinti, kad jūsų cinamono ritinėliai būtų tobulai paruošti, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:

  • Naudokite šviežias mieles, kad užtikrintumėte gerą pakilimą.
  • Tešla turėtų būti minkšta ir elastinga, todėl neperdauginkite miltų.
  • Kepimo metu stebėkite ritinėlius, kad jie nesudegtų.
  • Leiskite ritinėliams atvėsti prieš užpilant glazūrą, kad ji gerai priliptų.

Išvada

Cinamono ritinėlių gaminimas yra puiki galimybė praleisti laiką virtuvėje ir pasimėgauti skaniais kepiniais. Su šiuo receptu ir mūsų patarimais, jūs galėsite pasigaminti nuostabius cinamono ritinėlius, kurie sužavės tiek šeimą, tiek draugus. Eksperimentuokite su įdarais ir glazūromis, kad sukurtumėte savo unikalų skonį. Skanaus!

Go up