Gaivus coleslaw salotų receptas

4 savaitės ago

coleslaw receptas
Indeksas
  1. Kas yra Coleslaw?
  2. Ingredientai
  3. Pasiruošimo etapas
    1. 1. Kopūsto paruošimas
    2. 2. Morkų paruošimas
    3. 3. Padažo paruošimas
  4. Salotų sumaišymas
  5. Serviravimas
  6. Variacijos
    1. 1. Saldžiosios coleslaw salotos
    2. 2. Aštrios coleslaw salotos
    3. 3. Veganiškas coleslaw
    4. 4. Kreminis coleslaw su jogurtu
  7. Naudingos savybės
  8. Kaip pasirinkti ingredientus?
  9. Dažnai užduodami klausimai
    1. 1. Ar coleslaw salotas galima paruošti iš anksto?
    2. 2. Kaip laikyti coleslaw salotas?
    3. 3. Ar galima dėti kitų daržovių?
  10. Išvada

Kas yra Coleslaw?

Coleslaw – tai šaltos salotos, paprastai gaminamos iš smulkiai pjaustytos kopūstų galvos, morkų ir įvairių padažų. Jos dažnai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos patiekalų, tačiau taip pat gali būti naudojamos kaip užkandis ar netgi pagrindinis patiekalas, ypač vasarą. Šis receptas yra gaivus, lengvas ir puikiai tinka šiltam orui.

Ingredientai

Šiam coleslaw salotų receptui jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio baltojo kopūsto galvos
  • 2 didelių morkų
  • 1 puodelio majonezo
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 puodelio razinų (neprivaloma)
  • 1/2 puodelio smulkintų riešutų (neprivaloma)

Pasiruošimo etapas

1. Kopūsto paruošimas

Pirmiausia, nupjaukite kopūstą į ketvirčius ir pašalinkite kietą šerdį. Tada, naudojant aštrų peilį arba maisto smulkintuvą, supjaustykite kopūstą labai smulkiai. Smulkintas kopūstas turėtų būti maždaug 4–5 puodeliai.

2. Morkų paruošimas

Nuvalykite morkas ir jas sutarkuokite stambiu tarku. Galite pasirinkti ir smulkesnį tarką, priklausomai nuo jūsų skonio.

3. Padažo paruošimas

Mažame dubenyje sumaišykite majonezą, obuolių actą, cukrų, druską ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.

Salotų sumaišymas

Dideliame dubenyje sujunkite smulkintą kopūstą ir tarkuotas morkas. Įpilkite paruoštą padažą ir gerai išmaišykite, kad visos daržovės būtų tolygiai padengtos padažu. Jei norite, galite pridėti razinų ir smulkintus riešutus, kad suteiktumėte salotoms papildomo skonio ir tekstūros.

Serviravimas

Coleslaw salotas galima patiekti iš karto, tačiau jos bus dar skanesnės, jei jas paliksite pastovėti šaldytuve apie 30 minučių. Tai leis skoniams geriau susilieti ir salotos taps dar gaivesnės.

Variacijos

Yra daugybė būdų, kaip pritaikyti coleslaw receptą pagal savo skonį. Štai keletas populiarių variacijų:

1. Saldžiosios coleslaw salotos

Pridėkite ananasų gabalėlių arba mango kubelių, kad salotos įgautų saldumo. Taip pat galite naudoti medų vietoj cukraus.

2. Aštrios coleslaw salotos

Pridėkite šiek tiek čili pipirų arba tabasco padažo į padažą, kad suteiktumėte salotoms aštrumo. Aštrūs ingredientai puikiai dera su šviežiais kopūstais.

3. Veganiškas coleslaw

Norint sukurti veganišką coleslaw, galite pakeisti majonezą veganišku majonezu arba sojų jogurtu. Šios alternatyvos suteiks salotoms kreminės konsistencijos, be gyvūninės kilmės produktų.

4. Kreminis coleslaw su jogurtu

Naudokite natūralų jogurtą vietoj majonezo, kad gautumėte lengvesnę, mažiau kaloringą versiją. Jogurtas puikiai derinasi su kopūstais ir suteikia gaivumo.

Naudingos savybės

Coleslaw salotos ne tik skanios, bet ir naudingos jūsų sveikatai. Kopūstai yra turtingi vitaminu C, vitaminu K ir skaidulomis. Morkos, savo ruožtu, yra puikus beta karotino šaltinis, kuris padeda gerinti regėjimą ir stiprina imunitetą.

Kaip pasirinkti ingredientus?

Norint, kad coleslaw salotos būtų kuo skanesnės, svarbu pasirinkti šviežius ingredientus. Rinkitės tvirtus ir ryškiai žalios spalvos kopūstus, o morkos turėtų būti traškios ir be dėmių. Padažui geriausia naudoti kokybišką majonezą ir šviežią obuolių actą, kad pasiektumėte geriausią skonį.

Dažnai užduodami klausimai

1. Ar coleslaw salotas galima paruošti iš anksto?

Taip, coleslaw salotas galima paruošti iš anksto. Jos geriausiai laikosi šaldytuve iki 2–3 dienų. Tačiau, jei norite, kad salotos būtų traškios, geriau padažą sumaišyti tik prieš patiekiant.

2. Kaip laikyti coleslaw salotas?

Laikykite coleslaw salotas hermetiškame inde šaldytuve. Jos gali išlikti šviežios iki 3 dienų, tačiau kuo ilgiau laikysite, tuo labiau daržovės suminkštės.

3. Ar galima dėti kitų daržovių?

Žinoma! Coleslaw salotose galite naudoti įvairias daržoves, tokias kaip paprikos, raudonieji kopūstai, agurkai ar brokoliai. Tai suteiks salotoms įvairovės ir papildomų vitaminų.

Išvada

Coleslaw salotos yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam maistui, tiek šventiniam stalui. Jos lengvos, gaivios ir puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar net vegetariškų patiekalų. Išbandykite šį gaivų coleslaw receptą ir sukurkite savo mėgstamą variaciją, kad galėtumėte džiaugtis šiuo nuostabiu patiekalu kiekvieną kartą!

Go up