Portobello grybų receptai: skanūs ir paprasti patiekalai!

2 mėnesiai ago

portobello grybai receptai
Indeksas
  1. Įvadas
  2. Portobello grybų nauda
  3. Populiariausi portobello grybų receptai
    1. 1. Kepti portobello grybai su česnaku ir žolelėmis
    2. 2. Portobello grybų burgeriai
    3. 3. Portobello grybų troškinys
  4. Portobello grybų patiekalai su makaronais
    1. 4. Makaronai su portobello grybais ir grietinėle
    2. 5. Portobello grybų ir špinatų makaronų salotos
  5. Portobello grybai kaip garnyras
    1. 6. Portobello grybai ant grotelių
    2. 7. Portobello grybų ir daržovių troškinys
  6. Portobello grybai: kūrybingumo šaltinis virtuvėje
  7. Apibendrinimas

Įvadas

Portobello grybai yra vieni iš populiariausių ir skaniausių grybų, kuriuos galima rasti tiek restoranų meniu, tiek namų virtuvėse. Jie yra dideli, mėsingi ir turi sodrų skonį, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams. Šiame straipsnyje aptarsime portobello grybų receptus, kurie yra ne tik skanūs, bet ir paprasti paruošti.

Portobello grybų nauda

Portobello grybai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Juose gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip:

  • Vitaminas D
  • Vitaminas B2 (riboflavinas)
  • Vitaminas B3 (niacinas)
  • Kalcis
  • Geležis
  • Skaidulos

Be to, šie grybai yra puikus vegetariškos ir veganinės mitybos šaltinis, kadangi jie gali būti naudojami kaip mėsos pakaitalas.

Populiariausi portobello grybų receptai

1. Kepti portobello grybai su česnaku ir žolelėmis

Šis receptas yra paprastas ir greitas, tačiau rezultatas – nuostabus. Jums reikės:

  • 4 didelių portobello grybų
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių česnako, smulkiai pjaustyto
  • Šviežių žolelių (petražolių, baziliko, rozmarino)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Grybus gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, druską, pipirus ir smulkintas žoleles.
  3. Grybus aptepkite paruoštu mišiniu ir palikite marinuotis 15-20 minučių.
  4. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite grybus po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.

Šiuos grybus galite patiekti kaip patarimą su mėsa arba kaip atskirą vegetarišką patiekalą.

2. Portobello grybų burgeriai

Portobello grybai puikiai tinka burgeriams, nes jie yra dideli ir mėsingi. Jums reikės:

  • 4 didelių portobello grybų
  • 4 burgerių bandelių
  • Šviežių daržovių (salotų, pomidorų, agurkų)
  • Majonezo arba tahini padažo
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Grybus nuplaukite ir nusausinkite, tada aptepkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę arba grilių ir kepkite grybus po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
  3. Bandelėse sudėkite grybus, šviežias daržoves ir padažą.

Šis portobello grybų burgeris yra puikus pasirinkimas tiek vegetariškam, tiek mėsos mėgėjams.

3. Portobello grybų troškinys

Troškinys su portobello grybais yra puikus patiekalas šaltomis dienomis. Jums reikės:

  • 6 didelių portobello grybų
  • 1 didelės svogūno, smulkiai pjaustyto
  • 2 morkų, supjaustytų kubeliais
  • 2 skiltelių česnako, smulkiai pjaustyto
  • 1 stiklinės daržovių sultinio
  • Druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį

Paruošimas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol jis taps permatomas.
  2. Įdėkite morkas ir česnaką, kepkite dar 5 minutes.
  3. Pridėkite supjaustytus portobello grybus ir kepkite dar 5 minutes.
  4. Supilkite daržovių sultinį ir leiskite troškintis 20-30 minučių.

Šis portobello grybų troškinys puikiai tinka su duona arba ryžiais.

Portobello grybų patiekalai su makaronais

Portobello grybai puikiai dera su makaronais, todėl siūlome keletą skanių receptų.

4. Makaronai su portobello grybais ir grietinėle

Šis patiekalas yra kreminis ir labai skanus. Jums reikės:

  • 300 g makaronų
  • 4 didelių portobello grybų, supjaustytų
  • 1 stiklinės grietinėlės
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Virti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Keptuvėje pakepinkite grybus, kol jie suminkštės.
  3. Pridėkite grietinėlę ir parmezano sūrį, maišykite, kol sūris ištirps.
  4. Sumaišykite su virtais makaronais ir patiekite karštą.

Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai paruošti skanų vakarienę.

5. Portobello grybų ir špinatų makaronų salotos

Šios salotos yra lengvos ir gaivios, puikiai tinka šiltomis dienomis. Jums reikės:

  • 300 g makaronų
  • 4 didelių portobello grybų, supjaustytų
  • 200 g šviežių špinatų
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų ir citrinos sulčių pagal skonį

Paruošimas:

  1. Virti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Keptuvėje pakepinkite grybus, kol jie taps auksinės spalvos.
  3. Sumaišykite makaronus, grybus, špinatus, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir citrinos sultis.

Šios salotos yra ne tik skanios, bet ir labai maistingos.

Portobello grybai kaip garnyras

Portobello grybai gali būti puikus garnyras prie įvairių patiekalų. Štai keletas idėjų:

6. Portobello grybai ant grotelių

Grybus galite tiesiog kepti ant grotelių su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir druskos. Tai puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.

7. Portobello grybų ir daržovių troškinys

Portobello grybai puikiai dera su įvairiomis daržovėmis. Pavyzdžiui, galite troškinti juos kartu su cukinijomis, paprika ir morkomis, kad gautumėte skanų garnyrą.

Portobello grybai: kūrybingumo šaltinis virtuvėje

Portobello grybai suteikia daug galimybių kūrybiškai virtuvėje. Galite juos naudoti įvairiais būdais – nuo keptų ir troškintų iki griliuojamų ar užšaldytų. Svarbiausia yra eksperimentuoti ir rasti savo mėgstamiausius receptus.

Apibendrinimas

Portobello grybai yra nuostabus ingredientas, kuris gali praturtinti bet kurį patiekalą. Nesvarbu, ar tai būtų kepti grybai, burgeriai, troškiniai ar makaronų patiekalai, šie grybai visada suteiks skanumo ir maistingumo. Išbandykite mūsų pateiktus receptus ir leiskite portobello grybams tapti neatsiejama jūsų virtuvės dalimi!

Go up