Aštuonkojo receptas: skanūs jūros gėrybių patiekalai

1 mėnuo ago

aštuonkojis receptas
Indeksas
  1. Aštuonkojo receptas: skanūs jūros gėrybių patiekalai
  2. 1. Aštuonkojo virimas
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  3. 2. Aštuonkojo salotos su citrina
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  4. 3. Aštuonkojo troškinys su daržovėmis
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  5. 4. Grilio aštuonkojo receptas
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  6. 5. Aštuonkojo troškinys su ryžiais
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  7. 6. Aštuonkojo pica
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  8. 7. Aštuonkojo sušiai
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  9. 8. Aštuonkojo troškinys su raudonuoju vynu
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  10. 9. Aštuonkojo užkandis su česnaku ir petražolėmis
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  11. 10. Aštuonkojo kebabai
    1. Ingredientai:
    2. Paruošimas:
  12. Baigiamieji žodžiai

Aštuonkojo receptas: skanūs jūros gėrybių patiekalai

Jūros gėrybės yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos mūsų sveikatai. Aštuonkojo receptas yra vienas iš populiariausių jūros gėrybių patiekalų, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Šiame straipsnyje pateiksime keletą skanių aštuonkojo receptų, kuriuos galėsite išbandyti savo virtuvėje.

1. Aštuonkojo virimas

Ingredientai:

  • 1 aštuonkojis (apie 1-1,5 kg)
  • 1 citrina
  • 1 lauro lapas
  • 2-3 pipirai
  • Druska pagal skonį
  • Vanduo

Paruošimas:

  1. Į didelį puodą supilkite vandenį ir užvirinkite.
  2. Į vandenį įdėkite druskos, lauro lapą ir pipirus.
  3. Kai vanduo užvirs, atsargiai įdėkite aštuonkojį. Virkite 30-40 minučių, priklausomai nuo jo dydžio.
  4. Patikrinkite, ar aštuonkojis yra minkštas, įsmeigę šakutę į jo kūną.
  5. Baigus virti, nuimkite aštuonkojį ir leiskite jam atvėsti.

2. Aštuonkojo salotos su citrina

Ingredientai:

  • Virintas aštuonkojis (iš ankstesnio recepto)
  • 1 raudona paprika
  • 1 agurkas
  • 1 mažas raudonas svogūnas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas acto
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Supjaustykite virintą aštuonkojį mažais gabalėliais.
  2. Supjaustykite papriką, agurką ir svogūną.
  3. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje.
  4. Įpilkite alyvuogių aliejaus, acto, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
  5. Patiekite šaltas, kaip užkandį ar lengvą vakarienę.

3. Aštuonkojo troškinys su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 aštuonkojis (apie 1 kg)
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2-3 bulvės
  • 1 skiltelė česnako
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • 500 ml žuvies sultinio

Paruošimas:

  1. Aštuonkojį supjaustykite gabalėliais ir apkepti alyvuogių aliejuje, kol jis taps auksinės spalvos.
  2. Įdėkite smulkintą svogūną ir česnaką, troškinkite dar 5 minutes.
  3. Įdėkite supjaustytas morkas ir bulves, viską gerai išmaišykite.
  4. Supilkite žuvies sultinį, uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių, kol daržovės bus minkštos.
  5. Patiekite su šviežiais žolelėmis ir duona.

4. Grilio aštuonkojo receptas

Ingredientai:

  • 1 aštuonkojis (1 kg)
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sultys
  • 2 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai, raudonėlis pagal skonį

Paruošimas:

  1. Aštuonkojį užmarinuokite alyvuogių aliejuje, citrinos sultyse, smulkintame česnake, druskoje ir pipiruose. Leiskite marinuotis 1 valandą.
  2. Įkaitinkite groteles ir kepkite aštuonkojį 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol jis taps auksinės spalvos ir šiek tiek apskrus.
  3. Patiekite su šviežiais daržovėmis ir citrinos griežinėliais.

5. Aštuonkojo troškinys su ryžiais

Ingredientai:

  • 1 aštuonkojis (1 kg)
  • 200 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 konservuota pomidorų skardinė
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • 500 ml žuvies sultinio

Paruošimas:

  1. Supjaustykite aštuonkojį ir apkepti svogūną su česnaku iki auksinės spalvos.
  2. Įdėkite papriką, konservuotus pomidorus ir aštuonkojį. Troškinkite 10 minučių.
  3. Supilkite žuvies sultinį ir įberkite ryžius. Uždenkite ir troškinkite, kol ryžiai bus minkšti.
  4. Patiekite su šviežiais prieskoniais ir citrinos sultimis.

6. Aštuonkojo pica

Ingredientai:

  • 1 picos tešla
  • 200 g virinto aštuonkojo
  • 100 g pomidorų padažo
  • 100 g sūrio
  • 1 paprika
  • Druska, pipirai, itališki prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Iškočiokite picos tešlą ir uždėkite pomidorų padažą.
  2. Ant viršaus dėkite supjaustytą aštuonkojį, papriką ir sūrį.
  3. Pagardinkite druska, pipirais ir itališkais prieskoniais.
  4. Kepkite iki 200 °C apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir tešla taps auksinė.
  5. Patiekite karštą su šviežiais bazilikais.

7. Aštuonkojo sušiai

Ingredientai:

  • 200 g virinto aštuonkojo
  • 200 g suši ryžių
  • 1 avokadas
  • 1 agurkas
  • Nori lapai
  • Sojų padažas patiekimui

Paruošimas:

  1. Paruoškite suši ryžius pagal instrukcijas.
  2. Supjaustykite aštuonkojį, avokadą ir agurką plonomis juostelėmis.
  3. Ant nori lapo dėkite ryžius, aštuonkojį, avokadą ir agurką.
  4. Susukite sušį ir supjaustykite į gabalėlius.
  5. Patiekite su sojų padažu.

8. Aštuonkojo troškinys su raudonuoju vynu

Ingredientai:

  • 1 aštuonkojis (1 kg)
  • 1 stiklinė raudono vyno
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2-3 bulvės
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Aštuonkojį supjaustykite ir apkepti svogūną iki auksinės spalvos.
  2. Įdėkite morkas ir bulves, troškinkite 5 minutes.
  3. Supilkite raudoną vyną ir troškinkite 30 minučių.
  4. Patiekite su šviežiais žolelėmis ir duona.

9. Aštuonkojo užkandis su česnaku ir petražolėmis

Ingredientai:

  • 1 virintas aštuonkojis
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 puodelis petražolių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Supjaustykite aštuonkojį mažais gabalėliais.
  2. Sumaišykite su smulkintu česnaku, petražolėmis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  3. Patiekite su krekeriais ar duona kaip užkandį.

10. Aštuonkojo kebabai

Ingredientai:

  • 1 aštuonkojis (1 kg)
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sultys
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Aštuonkojį supjaustykite kubeliais ir marinuokite alyvuogių aliejuje, citrinos sultyse, druskoje ir pipiruose.
  2. Įsmeikite į iešmus ir kepkite ant grotelių, kol apskrus.
  3. Patiekite su šviežiais daržovėmis ir pomidorų padažu.

Baigiamieji žodžiai

Aštuonkojo receptas yra puikus būdas įtraukti jūros gėrybes į savo mitybą. Nepriklausomai nuo to, ar pasirinksite virti, troškinti, kepti ant grotelių ar gaminti sušius, aštuonkojis visada bus skanus ir sveikas pasirinkimas. Išbandykite šiuos receptus ir atraskite savo mėgstamiausią būdą, kaip paruošti šią nuostabią jūros gėrybę!

Go up