Pad Thai receptas: skonis Tailande!
4 savaitės ago

Kas yra Pad Thai?
Pad Thai – tai vienas iš populiariausių Tailando patiekalų, kuris sužavi savo unikaliu skoniu ir aromatu. Šis patiekalas dažniausiai gaminamas iš ryžių makaronų, kiaušinių, daržovių, tofu ar krevečių, o visa tai pagardinta specialiu padažu, kuris suteikia nepakartojamą skonį.
Ingredientai Pad Thai receptui
Norint pasigaminti autentišką Pad Thai, jums reikės šių ingredientų:
- 200 g ryžių makaronų
- 150 g tofu arba krevečių
- 2 kiaušiniai
- 1 morka
- 1 paprikos
- 100 g brokolių
- 3-4 česnako skiltelės
- 3-4 šaukštai žemės riešutų (susmulkintų)
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštas žuvies padažo
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas limono sulčių
- Šviežios kalendros lapeliai (papuošimui)
- Pipirai pagal skonį
Pasiruošimas Pad Thai
1. Makaronų paruošimas
Pirmiausia, paruoškite ryžių makaronus. Juos reikia pamirkyti šiltame vandenyje apie 20-30 minučių, kol jie suminkštės. Po to, nuplaukite juos šaltu vandeniu ir palikite nusistovėti.
2. Daržovių ir tofu paruošimas
Kol makaronai mirksta, galite pasiruošti daržoves ir tofu. Tofu supjaustykite kubeliais, o daržoves – juostelėmis. Morka, paprika ir brokoliai suteiks patiekalui spalvų ir vitaminų.
3. Kiaušinių plakinys
Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir įmuškite kiaušinius. Išplakite juos ir kepkite, kol jie sukietės. Tada perkelkite kiaušinius į lėkštę.
Pad Thai padažo paruošimas
Pad Thai padažas yra svarbiausia šio patiekalo dalis. Jį gaminti labai paprasta:
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 šaukštas žuvies padažo
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas limono sulčių
Visus ingredientus sumaišykite mažame dubenėlyje ir palikite šiek tiek pastovėti.
Visų ingredientų sumaišymas
Grįžkite prie keptuvės, kurioje kepėte kiaušinius. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite tofu iki auksinės spalvos. Tada pridėkite daržoves ir kepkite dar 3-4 minutes, kol jos suminkštės.
Makaronų pridėjimas
Dabar atėjo laikas pridėti makaronus į keptuvę. Gerai išmaišykite viską, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
Pridėti padažą
Supilkite paruoštą padažą ant makaronų ir viską gerai išmaišykite. Kepkite dar 2-3 minutes, kol viskas gerai sušils ir padažas apgaubs makaronus.
Patiekimas
Pad Thai patiekite karštą, papuoštą smulkintais žemės riešutais ir šviežiais kalendros lapeliais. Taip pat galite pridėti šiek tiek laimo sulčių ant viršaus, kad suteiktumėte patiekalui dar daugiau skonio.
Patarimai ir variacijos
Šis Pad Thai receptas yra labai lankstus, todėl galite jį pritaikyti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite naudoti:
- Kitas daržoves, pavyzdžiui, cukinijas ar pupeles.
- Veganų variantą, vietoj kiaušinių naudodami tofu.
- Skirtingus baltymus, tokius kaip vištiena ar žuvis.
Kaip pasirinkti ingredientus?
Renkantis ingredientus, stenkite pasirinkti šviežius ir kokybiškus produktus. Tofu turėtų būti šviežias, o daržovės – traškios ir ryškios. Tai garantuos, kad jūsų Pad Thai bus skanus ir aromatingas.
Kur rasti autentiškus ingredientus?
Autentinius Tailando ingredientus, tokius kaip žuvies padažas ar tamarindo pasta, galite rasti specializuotose azijietiškose parduotuvėse arba internetu. Žuvies padažas yra būtinas šiam patiekalui, nes jis suteikia unikalų skonį.
Apibendrinimas
Pad Thai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas patirti Tailando kultūrą. Šis receptas yra lengvai pritaikomas ir leidžia eksperimentuoti su skirtingais ingredientais. Pasigaminkite šį patiekalą ir pasidalinkite su šeima bei draugais. Tikime, kad jie bus sužavėti jūsų kulinariniais sugebėjimais!