Panettone receptas: Kalėdų skonis namuose

2 mėnesiai ago

panettone receptas
Indeksas
  1. Įvadas į Panettone
  2. Ingredientai Panettone gamybai
    1. Pagrindiniai ingredientai:
    2. Papildomi ingredientai:
  3. Panettone gamybos procesas
    1. 1. Mielių paruošimas
    2. 2. Tešlos paruošimas
    3. 3. Tešlos kildinimas
    4. 4. Džiovintų vaisių ir riešutų pridėjimas
    5. 5. Antroji kildinimo fazė
    6. 6. Kepimas
    7. 7. Aušinimas
  4. Panettone serviravimas
  5. Panettone variantai
    1. 1. Šokoladinis panettone
    2. 2. Karamelinis panettone
    3. 3. Vaisių panettone
    4. 4. Veganinis panettone
  6. Panettone laikymas
  7. Išvados

Įvadas į Panettone

Panettone yra tradicinis itališkas pyragas, kuris ypač populiarus per Kalėdas. Jo kilmė siekia Milano regioną, ir jis yra žinomas dėl savo ypatingo skonio, kvapo ir tekstūros. Panettone yra švelnus, purūs ir dažnai praturtintas džiovintais vaisiais, riešutais ir kitais ingredientais. Šis pyragas ne tik skanus, bet ir simbolizuoja Kalėdų džiaugsmą ir bendrystę.

Ingredientai Panettone gamybai

Prieš pradėdami gaminti panettone, svarbu pasiruošti visus reikalingus ingredientus. Čia yra sąrašas, ko jums prireiks:

Pagrindiniai ingredientai:

  • 500 g miltų (geriausiai tinka aukščiausios rūšies kvietiniai miltai)
  • 200 ml šilto pieno
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 4 kiaušiniai
  • 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos

Papildomi ingredientai:

  • 200 g džiovintų vaisių (razinų, slyvų, apelsinų žievelių ir pan.)
  • 100 g riešutų (migdolų, graikinių riešutų)
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 1 šaukštelis apelsino žievelės

Panettone gamybos procesas

Gaminant panettone, svarbu laikytis kiekvieno etapo, kad gautumėte puikų rezultatą. Štai išsamus gamybos procesas:

1. Mielių paruošimas

Pirmiausia, reikia paruošti mieles. Jei naudojate šviežias mieles, jas ištirpinkite šiltame piene kartu su šiek tiek cukraus. Palikite 10–15 minučių, kol mielės pradės putoti. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite jas su miltais.

2. Tešlos paruošimas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, vanilės ekstraktą ir citrinos bei apelsino žieveles. Pridėkite ištirpintas mieles ir kiaušinius. Pradėkite maišyti tešlą, kol visi ingredientai susijungs. Tada įpilkite minkštą sviestą ir toliau maišykite, kol tešla taps elastinga ir lygi.

3. Tešlos kildinimas

Tešlą formuokite į rutulį ir padėkite į lengvai aliejumi pateptą dubenį. Uždengite švaria šluoste ir palikite šiltoje vietoje apie 1–2 valandas, kol tešla padvigubės.

4. Džiovintų vaisių ir riešutų pridėjimas

Kai tešla pakils, atsargiai ją išimkite iš dubens ir šiek tiek paminkykite. Tada pridėkite džiovintus vaisius ir riešutus. Gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

5. Antroji kildinimo fazė

Formuokite tešlą į pyragą ir dėkite į specialią panettone formą (jei jos neturite, galite naudoti aukštą kepimo formą). Uždengite ir palikite dar 1–2 valandas, kol tešla vėl pakils.

6. Kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite panettone apie 40-50 minučių, kol jis taps auksinės spalvos. Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepęs, įkiškite medinį pagaliuką; jei jis išlenda sausas, pyragas paruoštas.

7. Aušinimas

Po kepimo išimkite panettone iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Geriausia jį laikyti aukštyn kojom, kad jis išlaikytų savo formą ir purumą.

Panettone serviravimas

Panettone puikiai tinka serviruoti su kalėdiniu karštu gėrimu, tokiu kaip karštas šokoladas ar vynas. Jį galima patiekti kaip desertą, užkandį ar net pusryčių variantą. Dėl savo saldumo ir kvapo, panettone yra puikus pasirinkimas šventiniams stalams.

Panettone variantai

Yra daugybė panettone receptų variantų, kuriuos galite išbandyti. Štai keletas populiarių idėjų:

1. Šokoladinis panettone

Pridėkite šokolado gabaliukų prie tešlos, kad gautumėte turtingesnį skonį. Šis variantas patiks šokolado mėgėjams!

2. Karamelinis panettone

Naudokite karamelizuotus riešutus arba į tešlą įmaišykite karamelės padažo, kad gautumėte saldų ir sultingą rezultatą.

3. Vaisių panettone

Pakeiskite džiovintus vaisius šviežiais vaisiais, pavyzdžiui, obuoliais ar kriaušėmis, kad suteiktumėte pyragui šviežumo.

4. Veganinis panettone

Pakeiskite kiaušinius ir sviestą augaliniais produktais, tokiais kaip obuolių tyrė ir kokosų aliejus, kad gautumėte veganišką versiją.

Panettone laikymas

Jei turite likusių panettone, svarbu jį tinkamai laikyti, kad jis išliktų šviežias. Laikykite panettone hermetiškame inde arba uždengtu plastiku, kad jis neprarastų drėgmės. Geriausia jį suvartoti per savaitę, tačiau jis gali išlikti skanus ir iki dviejų savaičių, jei tinkamai laikomas.

Išvados

Gaminant panettone, galite sukurti savo Kalėdų tradiciją. Šis pyragas ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir sukurs jaukią atmosferą jūsų namuose. Pasirinkę šį receptą, galite eksperimentuoti su ingredientais ir kurti savo unikalius panettone variantus. Mėgaukitės šiuo gardžiu pyragu su šeima ir draugais, ir tegul jūsų namai prisipildo Kalėdų dvasios!

Go up